Hasseltse grind- en wijnbaron Dieter Bohrmann (71) overleden

In Hasselt is vorig weekend industrieel Dieter Bohrmann overleden aan de gevolgen van een slepende ziekte. Hij werd 71. Bohrmann is van Duitse afkomst en groeide op in Antwerpen.

Dieter Bohrmann is op kerstavond 1939 geboren in het Duitse Bonn. Op zijn tiende verhuisde hij met zijn moeder, broer en zus naar Deurne. Hij studeerde voor technisch ingenieur in Brussel en burgerlijk ingenieur in Leuven waar hij zijn echtgenote Miche Beckers leerde kennen. Ze kregen twee dochters, Ans en Sofie.Dieter Bohrmann trok na zijn studies naar de Verenigde Staten waar hij raffinaderijen ontwierp voor Universal Oil. Midden de jaren ‘70 richtte hij in Hasselt een studiebureau en bouwonderneming op. In de jaren ‘80 ging hij met zijn holding SDH aan de slag als baggeraar. Hij was onder meer baas van de grindbedrijven Belmagri en Eurogri.

Op latere leeftijd wierp Bohrmann zich op zijn grote passie, wijn maken. Hij produceerde jaarlijks ongeveer 700.000 flessen in gerenommeerde wijngebieden in de Duitse Moezelstreek, het Portugese Dourogebied en de Bourgogne. Zijn Reserva 2004 van de Quinta do Passadouro geraakte zelfs in de top 100 van de Amerikaanse wijngoeroe Robert Parker.

GuT


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio