Reizigers stuurloos zonder stationsomroeper

Een twintigtal treinreizigers heeft maandag in Hasselt de trein gemist. De omroeper van dienst bleek immers ziek. En omdat de speakers in dienst zijn bij netbeheerder Infrabel, konden de verantwoordelijken in het station van Hasselt, die allemaal in dienst van de NMBS werken, niet meteen een vervanger vinden.

“Voor een buitenstaander komt dit misschien vreemd over, maar wij konden inderdaad maandag geen vervangende speaker oproepen”, zegt Jochem Govaerts van de NMBS. “Het treinverkeer wordt in België immers geregeld door Infrabel, dat dus ook buitenlandse treinen over ons spoorwegennet loodst. Binnen die organisatie vallen de speakers en de mensen die de infopanelen in de stations bedienen.”

“Die informatiepanelen zijn eigenlijk de as waarrond de hele treinregeling draait en dat heeft in Hasselt perfect gewerkt”, zegt Bram De Saedeleer van Infrabel. “Op die borden worden, meteen, alle wijzigingen opgelijst. Zowel qua reistijden als wat betreft de sporen zelf, houden zij de reizigers op de hoogte. Onze speakers zijn een nuttige aanvulling daarop. We hebben er alle begrip voor dat mensen het oncomfortabel vinden als de speaker er plots niet is. Hoe dan ook, iedereen kan ziek worden en dinsdag is er vast iemand anders op post.”

DJ


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio