Bende huurt voertuigen en brengt ze niet terug

Lommelaar Tom Wijckmans is vorig weekend het slachtoffer geworden van een bende die aanhangwagens en bestelwagens huurt en die niet meer terugbrengt. Zijn firma WHV is een aanhangwagen van 5.000 euro kwijt.

“De huurder is een man uit Slowakije met een Italiaans paspoort. Pavlinski heet hij. Zondagavond zou hij onze aanhangwagen terugbrengen die hij hier zaterdagochtend huurde, maar hij is niet gekomen”, vertelt Tom Wijckmans.

De Lommelaar had al vrij snel argwaan. Hij trok de naam van de man na en kwam al snel op de site www.gestolen.nl terecht.

“Diezelfde man had onder andere in het Nederlandse Den Bosch voertuigen gehuurd bij Blue Rent. Ook daar bracht hij niets terug. Ik verwittigde de politie van Lommel, maar die konden niets doen zolang de man geen misdrijf had gepleegd en zolang de man niet gezocht wordt.” De Nederlandse politie had uit tijdsgebrek nog geen opsporingsbericht opgemaakt.

Tom Wijckmans was alert geweest toen de man zijn aanhangwagen kwam aanhaken. Hij reed met een gehuurde bestelwagen. De nummerplaat die eraan hing, was van een verhuurfirma uit Hoogstraten.

“Ik heb die firma gebeld. Bleek dat de nummerplaat intussen niet meer op hun Peugeot-bestelwagen hing. Het tracking-systeem van het bedrijf kon de gehuurde Peugeot traceren ergens aan de Oostenrijkse grens. De nummerplaat hing intussen op een Citroën. Wellicht hebben ze die ook ergens gehuurd.”

Tom Wijckmans wil anderen verwittigen voor de bende die blijkbaar in de streek actief is. “Ze nemen zonder schroom zomaar alles mee.” Bij de verhuurfirma WHV betaalden ze 150 euro huur en hebben ze een aanhangwagen van ruim 5.000 euro mee. Tom Wijckmans heeft zondagavond een klacht ingediend tegen de man wegens diefstal.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio