School richt rouwhoekje in voor overleden Daphne

Maandag hebben de leerlingen van 3 Kantoor van het College Heilig Kruis-St.-Ursula Maaseik een rouwregister getekend voor hun overleden klasgenote Daphne Grothauzen (15). Zij kwam zaterdagmorgen bij een tragisch ongeval om het leven, samen met haar 20-jarige vriend.

“In de klas van Daphne zitten 15 leerlingen”, zegt directrice Anita Ruttens. “Elke leerling heeft een kaarsje bij de foto van Daphne gezet. De foto maakt deel uit van een rouwhoekje in de kapel van onze school. Daar kunnen leerlingen en leerkrachten iets in een rouwregister schrijven.”

Heel wat jongeren penden ook daadwerkelijk iets in het rouwregister. Vaak gaat het om herinneringen die ze samen met Daphne beleefd hebben. “Lieve Daphne, we waren de beste vriendinnen. Hoe vaak hebben we niet pannenkoeken gegeten. Heel veel ! We hebben heel wat afgelachen, we hebben nooit ruzie gehad. Ik ga je missen.”

“De medeleerlingen zijn na het tekenen van het rouwregister te voet naar Heppeneert gewandeld. Daar hielden ze een wake in de O.L.Vrouw van Rust. Voor de leerlingen die er nood aan hadden, was er daarna nog een gebiedsviering in de kapel. Zowel de leerlingen als de leerkrachten van Daphne hebben het moeilijk met het idee dat Daphne er niet meer is”, zegt Ruttens.

“Ook haar twee broers en haar zus die op onze school les volgen, hebben we opgevangen. Zaterdag verzamelen alle leerlingen op de speelplaats van de school om daarna om 10.30 uur Daphne’s uitvaart bij te wonen in de St.-Catharinakerk in Maaseik.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio