Leekens: "De petits belges worden groter"

De Rode Duivels zijn maandag, na een dagje rust, aan de finale voorbereiding richting Turkije begonnen. Bondscoach Georges Leekens stuurde zijn manschappen anderhalf uur het veld van White Star Woluwe op.

drombouts

"Voorlopig kunnen we spreken van een perfecte voorbereiding, maar dat geeft geen enkele garantie. Er wordt goed getraind, maar dat is ook nodig want we moeten presteren op topniveau."

"Het doel is de snelheid van uitvoering omhoog te krijgen. Zaterdag hebben we een mooi voorbeeld gezien van hoe het moet. Natuurlijk zijn wij Barcelona niet, dat is het echte totaalvoetbal. Wij zijn de 'petits belges', maar we worden groter en groter."

"Ik ben benieuwd wat het zal geven tegen een ongetwijfeld sterk en opgenaaid Turkije. Het wordt een match van een ander niveau als Azerbeidzjan en Oostenrijk", aldus Leekens.

Recuperatie

De bondscoach kon maandag nog niet beschikken over zijn volledige kern. De vier internationals die afgelopen weekend met hun club in actie kwamen (Vertonghen, Alderweireld, Hazard en Lombaerts) keerden zonder blessures terug en werkten maandagochtend een lichte recuperatietraining af.

Axel Witsel (elleboog) en Kevin De Bruyne (enkel), die met blessures de training verlieten, gaan maandagavond nog onder de scanner. Voorlopig is hun toestand nog onduidelijk.

Leekens heeft zijn ploeg naar eigen zeggen nog niet rond. "Pas woensdag of donderdag hak ik de knoop door. Voor bijna alle posities heb ik twee of drie jongens, centraal achterin zelfs zes. Veel jongens liggen met elkaar in balans."

Foto Photo News