Al 14 doden in Duitsland door EHEC-bacterie, mogelijk besmettingen in Nederland

In Duitsland zijn nu al veertien doden gevallen door de gevaarlijke EHEC-bacterie. In Nederland is er sprake van drie mogelijke besmettingen.

ikerremans

In het Duitse Sleeswijk-Holstein is het voorbije weekeinde een 75-jarige man aan de gevolgen van een EHEC-besmetting gestorven.

De man is het vijfde dodelijke slachtoffer van de gevaarlijke darmbacterie in Sleeswijk-Holstein.

In het westen van Duitsland is pas ook een 91-jarige vrouw overleden die met de EHEC-bacterie besmet is geraakt. De vrouw werd het eerste dodelijke slachtoffer biuten het noorden van het land. Daarvoor concentreerde de dodelijke afloop zich in Hamburg en Sleeswijk-Holstein.

Nederland

In Nederland zijn momenteel drie gevallen van nierfalen bekend die mogelijk veroorzaakt werden door een EHEC-besmetting. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Het gaat om mensen die een darminfectie hebben opgelopen na een bezoek aan Duitsland. Zij hebben naast darmklachten ook ernstige nierklachten (HUS).

In één geval is het zeker dat het werd veroorzaakt door de Duitse EHEC-bacterie. Bij de andere twee gevallen vermoedt het RIVM wel dat het komt door EHEC, maar onderzoek moet nog uitsluitsel geven.

Meer over Duitsland