Sam Gooris brengt na twaalf jaar nieuwe plaat uit

Twaalf jaar na zijn vorig album heeft Sam Gooris een nieuwe plaat uit. Hij stelde dat album voor in de bar van zijn favoriete voetbalclub KV Mechelen en natuurlijk mochten zowel zijn eigen familie als de schoonfamilie daar niet ontbreken.

drombouts

De beroemdste schoonzoon van Vlaanderen heeft op 'Ambiance in de lage landen' voor vijftien nummers gekozen, waarvan twaalf covers. Gooris put uit het werk van Rocco Granata, De Kreuners, Will Tura maar ook Guus Meeuwis en Frans Bauer. Eigen nieuw werk staat er niet op.

"Ik zing 'Marijke', 'Basketsloefkes' of 'Laat het gras maar groeien' nog altijd heel graag, maar was toch eens toe aan nieuw werk ook. Het is een echte ambianceplaat geworden waarvan 'Besamo Mucho' van Dennie Christian de eerste single wordt."

Gooris kijkt voor het eerst ook over de grenzen en brengt 'Laat het gras maar groeien' nu ook in Nederland uit. Dat het twaalf jaar geduurd heeft vooraleer er een nieuwe plaat kwam, betekent niet dat Sammeke niet aan de slag bleef. Ook nu nog geeft hij jaarlijks zo'n 120 à 150 optredens.

PP

Foto Photo News