"Qatar kocht WK 2022"

De secretaris-generaal van de FIFA, Jérôme Valcke, heeft in een email geschreven dat Qatar het WK 2022 "kocht". De Wereldvoetbalbond kan dit missen als kiespijn want woensdag wordt de nieuwe voorzitter verkozen.

drombouts

Jack Warner, de voorlopig geschorste FIFA-vicevoorzitter, heeft de email maandag openbaar gemaakt en Valcke gaf al toe dat hij het bericht verstuurde.

Warner beschuldigde huidig voorzitter Joseph Blatter er ook van dat hij 1 miljoen dollar heeft geschonken aan leden van de Concacaf, de Noord- en Centraal-Amerikaanse Confederatie.

Bin Hamman

"Ik mailde Valcke en schreef hem dat het resultaat van de voorzittersverkiezing voor wat ongenoegen zou kunnen zorgen in de Arabische wereld, wat we nu wel kunnen missen, en dat ik Bin Hammam zou willen vragen zich terug te trekken uit de race", vertelde Warner.

"Daarop antwoordde Jérôme: 'Wat MBH (Bin Hammam) betreft, heb ik nooit begrepen waarom hij meedoet. Denkt hij echt dat hij kans maakt of wil hij gewoon op een extreme manier duidelijk maken dat hij het gehad heeft met JSB (Blatter). Ofwel dacht hij dat je de FIFA kan kopen zoals zij (Qatar) het WK hebben gekocht.'"

Blatter, die op 1 juni de enige kandidaat is om zichzelf op te volgen nadat de eveneens geschorste Qatarees Mohamed Bin Hammam uit de race stapte, geeft later maandag een persconferentie.

Lees ook Blatter niet verdacht, Bin Hammam voorlopig geschorst

Foto Photo News