Peeters fluit Lieten terug: "Derde kanaal VRT nog niet definitief"

Vlaams minister van Media Ingrid Lieten (sp.a) kondigde maandag aan dat de VRT een derde televisiekanaal krijgt, maar minister-president Kris Peeters (CD&V) fluit haar al terug. "Er is nog geen definitieve beslissing genomen", aldus Peeters.

ikerremans

Lieten liet maandag weten dat het derde kanaal er komt en dat dit een kinder- en jongerenzender wordt. "Of er al dan niet een derde tv-net komt voor de VRT maakt onderdeel uit van de nieuwe beheersovereenkomst en die is nog niet goedgekeurd door de Vlaamse regering", reageert Peeters. Hij spreekt van "voorbarige conclusies".

Voorzichtig

De meerderheidspartijen in het Vlaams Parlement hebben onlangs een resolutie goedgekeurd over de nieuwe beheersovereenkomst. Daarin wordt de mogelijkheid van een derde kanaal "zeer voorzichtig" voorzien, zegt Peeters.

Wanneer de beslissing er precies komt, kon de minister-president nog niet zeggen. Minister Lieten moet eerst met een ontwerp van beheersovereenkomst naar de Vlaamse regering trekken.

Lieten doet de onthulling in het weekblad Humo. "Simpel gezegd wil ik voor jongeren een soort Studio Brussel en MNM op televisie. Ik heb de VRT-directie al gevraagd om daarvoor een plan uit te werken", aldus de sp.a-minister.

Lees ook: Lieten: "VRT krijgt derde kanaal" Lees ook: Tommelein: "Lieten functioneert niet binnen Vlaamse regering"