Di Rupo: "Operatie zal werk als formateur niet vertragen"

De operatie aan de stembanden van Elio Di Rupo zal zijn werk als formateur niet vertragen. Dat verzekerde de PS-voorzitter maandagmiddag zelf voor hij een onderhoud had met cdH-voorzitster Joëlle Milquet.

ikerremans

Di Rupo wordt woensdag geopereerd aan de stembanden en mag dan een week niet praten. Hij noemt de ingreep "vervelend, maar niet erg". "Hij komt op het minst slechte moment", aldus nog de PS-voorzitter. "Een beetje een ongebruikelijke situatie, maar er was geen keuze."

De formateur heeft al twee jaar problemen met zijn stem. Nu en dan is hij zijn stem kwijt. Toen hij formateurschap twee weken geleden aankondigde op een persconferentie, sprak hij nog met een erg hese stem.

Di Rupo benadrukte wel dat de operatie en de gevolgen daarvan zijn werk niet zullen vertragen.

Lees ook: Di Rupo moet een week zijn mond houden

Becijferen

Deze week rondt de formateur zijn bilaterale contacten af over de manier waarop een volgende regering in 2015 opnieuw met een begrotingsevenwicht moet aanknopen. Maandag en dinsdag zijn nog gesprekken geprogrammeerd met cdH-voorzitster Milquet en met de voorzitters van Ecolo en Groen!.

Nadien buigen experten van de PS zich samen met experten van de andere partijen zich over het cijferwerk. "Er moest sowieso een periode komen om de maatregelen te becijferen", luidde het.

Photo News

Meer over Elio Di Rupo