Polis via makelaar soms goedkoper dan via internet

Een verzekeringspolis afsluiten kan in sommige gevallen goedkoper bij een makelaar dan via het internet. "Voor een omnium is het inderdaad interessanter om de chauffeur te zien en hem te kennen", zegt Eric Monsieur van verzekeraar Generali.

jvangeyte

Generali start nu met een nieuwe aanpak. Tot nog toe verkocht de maatschappij haar polissen uitsluitend via een netwerk van zelfstandige makelaars. Nu schakelt ze ook het internet in. Daarbij kan de klant in elk stadium van de polisaanvraag kiezen of hij via het internet voortdoet ofwel toch via de makelaar gaat.

"We merken dat het internet heel vaak gebruikt wordt om informatie te zoeken. De effectieve verkoop van polissen via het net is nog beperkt. Amper 6% heeft al een polis van het net gekocht. Dat aantal stijgt wel, maar daarom houden we ook de piste naar de makelaar open.

Korting

Wie een klassieke autopolis burgerlijke aansprakelijkheid via het net koopt, is 6% à 9% goedkoper af dan wie via de makelaar gaat. Maar voor een omnium is dat niet het geval. Daar kan de makelaar goedkoper zijn. "Het is belangrijk voor dergelijke polis dat je de consument kent om de schadelasten te beperken", aldus Eric Monsieur.

Generali is een maatschappij van Italiaanse komaf. Wereldwijd heeft ze 70 miljoen klanten, van wie 600.000 in ons land. Ze is hier goed voor een marktaandeel van 2,5%, waarmee ze de elfde plaats bezet in de ranglijst.

JVG