Amcor Flexibles Halen schrapt 66 banen

In de Halense vestiging van inpakkingsbedrijf Amcor Flexibles worden 66 van de 320 jobs geschrapt. Dat komt omdat een grote klant is weggevallen, zo liet de directie maandag weten aan de ondernemingsraad en het personeel.

fvranckx

Amcor, het vroegere Transpac, maakte de verpakkingen voor de snoepgoedfabrikant Mars, die naar verluidt is overgestapt naar een leverancier in Italië.

"Door de beslissing van die grote klant is in februari jongstleden 60 procent van de capaciteit verdwenen", licht ACV-secretaris Ludo Cox de beslissing toe. "Sindsdien was er veel economische werkloosheid. We hadden dit dus voelen aankomen."

Amcor is de tweede grootste wereldwijde speler in de verpakkingsmarkt. In 2009 bedroeg de omzet in België 180 miljoen euro en werd er 13,6 miljoen verlies geboekt. De omzet voor Halen alleen was 81,6 miljoen euro in 2009.

In ons land stelt het bedrijf, dat in handen is van Australische aandeelhouders en de Belgische hoofdzetel heeft in Zaventem, 685 mensen tewerk. In Halen gaat het om 320 werknemers. Maar nu worden er dus 15 bedienden en 51 arbeiders ontslagen.

Archieffoto