Ggo-aardappelveld niet volledig vernield, klacht tegen actievoerders

Het ggo-aardappelveld in Wetteren, een proefveld met genetisch gemodificeerde aardappelen, zou dan toch niet volledig vernield zijn. Een groep actievoerders van het "Field Liberation Movement" heeft zondag geprobeerd om het veld te vernietigen, maar de knollen zouden nog intact zijn.

ikerremans

“Als je aardappelplanten uittrekt, wil het nog niet zeggen dat de knollen vernietigd zijn. Het zou kunnen dat een aantal planten zich nog herstellen”, zegt Greet Riebbels van het Instituut voor Landbouw en Visserij-onderzoek.

“We moeten wel zeker onderzoeken welke producten de actievoerders op een deel van de planten uitgestrooid hebben.” De definitieve schade kan Riebbels voorlopig niet voorspellen. “Ik kan wel zeggen dat het proefveld nog niet volledig vernietigd is.”

Klacht

De Universiteit van Gent, die meewerkt aan het project, heeft ondertussen beslist een klacht in te dienen tegen de actievoerders. De universiteit noemt de actie "een aanval tegen vrij wetenschappelijk onderzoek".

Lees ook: Staes (Groen!) noemt aardappel-geweld "een democratische strijd" Lees ook: Groen! keurt vernieling van ggo-aardappelen af

Beeld PhotoNews

Meer over Wetteren