Politie ondervraagt opnieuw Hells Angels

Hells Angels en andere mensen ondervragen die aanwezig waren op de openingsreceptie van een bandencentrale in Maasmechelen zullen door de gerechtelijke politie opnieuw ondervraagd worden. Na die receptie werden de Outlaws Jef Banken, Freddy Put en hun vriend Michaël Gerekens vermoord en in hun auto in het kanaal gedumpt. De drie werden het voorbije weekend begraven.

ghouben

Mogelijk zitten de Hells Angels achter de moorden. Deze stelling werd van in het begin geopperd, en blijkbaar zoekt men nog altijd in die richting.

Zaterdag hebben honderden Outlaws uit heel Europa een laatste groet gebracht aan hun vermoorde 'brothers'. Eerst streken ze neer in Opglabbeek, waar Freddy Put (52) begraven werd. Daarna reden ze onder politiebegeleiding naar het crematorium in Hasselt, waar afscheid genomen werd van Jef Banken (58). De sfeer in Opglabbeek was grimmig maar er waren geen zware incidenten.

In Maasmechelen werd Michaël Gerekens (28) - geen lid van de Outlaws - begraven. Een opvallende aanwezige was Club Brugge-speler Karel Geraerts. "Michael en ik hebben vroeger in dezelfde klas gezeten en samen gevoetbald", vertelt hij. "Mijn broer Roeland was nog altijd één van zijn betere vrienden. Michael was een heel joviale kerel".

Meer over Maasmechelen