Thuisdag in Wachtebeke overrompelend succes

’Thuis’ zette zondag in schoonheid een punt achter de zestiende jaargang. Naar jaarlijkse traditie belonen alle medewerkers van de serie het trouwe afstemmen op hun programma met een grote fandag voor al hun kijkers.

jrosquin

De jaarlijkse Thuisdag in Wachtebeke was gisteren een grote voltreffer. Nòg meer volk dan vorig jaar wou een foto en een handtekening van hun tv-idolen. De ene acteur bleek al wat populairder dan de andere.

Voor die meet & greet moest het talrijk opgekomen publiek wel iets over hebben. Om de massa te spreiden, zat de cast in een zestal aparte tentjes, maar toch moest u per tent minstens veertig minuten geduld hebben.

Was de voorbije jaren Pol Goossen (Frank) nog de grootste publiekslokker, dan stalen nu vooral Bram Verreth (Franky) en Bert Verbeke (Bram) de show.

Wie absoluut niet (meer) populair is, is Leah Thys. Maar dat komt vooral door de fratsen van haar alter-ego Marianne. Toen Leah als haar personage verkondigde dat ze Jenny (Janine Bischops) en Rosa (Annick Segal) uit Ter Smissen zet, koos het publiek met een oorverdovend boegeroep de kant van het duo.

De organisatie was voorbereid op 8.500 aanwezigen en bereikte dat cijfer in de loop van de namiddag.

Met de ticketverkoop aan de kassa erbij kwamen er zo’n honderden mensen meer dan vorig jaar. Terwijl de acteurs nog voort filmen tot eind juni, is het voor de fans aftellen tot 29 augustus wanneer de reeks weer op tv start.

TOM VETS

Foto's: Stefaan Van Hul