Tiener lokte agenten in de val om "die smerige flikken in elkaar te slaan"

Een jongere uit Anderlecht krijgt een werkstraf van 220 uur omdat hij in april vorig jaar twee agenten in de val lokte en tientallen Brusselse jongeren opruide om "die smerige flikken in elkaar te slaan". Wat ook gebeurde.

ssimons

De rechtbank acht het bewezen dat Ahmed E.M. de grote orkestmeester was van "het feestje op maandag 19 april vorig jaar". Toen trok geschreeuw op het perron van het metrostation Rogier de aandacht van Joris K. (foto) en Sébastien W., twee agenten van de Brusselse spoorwegpolitie. Ze zagen onderaan de roltrap twee jongeren vechten. De agenten kwamen tussen om de kemphanen te scheiden. Joris K. wilde zich ontfermen over de jongen die gewond leek aan zijn neus. Hij werd door dat slachtoffer bedankt met een zware duw.

De jongere die de agent had geduwd, zette de aanval in met een fles. Hij riep naar schatting dertig tot veertig jongeren op om hen te helpen. Sébastien W. was 43 dagen werkongeschikt en heeft bij het uitoefenen van zijn job nog altijd last van zijn schouder. Zijn collega Joris K. was drie weken out en werd voor 7 procent invalide verklaard.

Schadevergoeding

Ahmed E.M. moet de Belgische staat eveneens een schadevergoeding van 6.330 euro. Aan de twee in elkaar geslagen agenten moet hij respectievelijk 1.850 en 1.000 euro ophoesten.

Als Ahmed E.M. verzaakt aan zijn werkstraf, moet hij voor 20 maanden de gevangenis in.