Johan Sauwens moet twee keer blazen tijdens alcoholcontrole

Ex-minister van Verkeer en burgemeester van Bilzen Johan Sauwens is zaterdag twee keer op alcholol getest in Leuven. Waarom hij een tweede keer moest blazen, is niet duidelijk.

fvranckx

Zaterdagavond hield de Leuvense politie een grote, aangekondigde BOB-actie. De pers was uitgenodigd en 'Kijk Uit' kwam filmen. Eén van de bestuurders die moest stoppen, was Johan Sauwens.

Voor het oog van de verzamelde pers blies hij in het zakje. Maar in plaats van verder te mogen rijden, moest Sauwens plaatsnemen in de combi voor een tweede test terwijl een agent zijn wagen aan de kant zette. Een tweede test wordt normaal alleen afgenomen als de eerste positief is. Sauwens bleef in de combi tot de pers verdwenen was.

"Niemendalletje"

Zondag wilde Sauwens niet reageren op het voorval. "Het is een niemendalletje. Ik ga er geen commentaar op geven", zei hij aan een krant van De Persgroep. Of hij te veel gedronken had? "Zoals ik al zei: het is een niemendalletje. Geen commentaar."

"Mijnheer Sauwens heeft twee keer moeten blazen, dat klopt", zegt commissaris Vranckx van de Leuvense politie. "Waarom? Dat weet ik niet. Wat ik wel zeker weet, is dat hij niet boven de 0,8 promille zat, want die resultaten heb ik gezien."

Of Sauwens dan boven de 0,5 promille zat, wat ook strafbaar is? "Dat weet ik niet. Wat ik wel weet, is dat hij na enige tijd mocht doorrijden."

Archieffoto

Meer over Johan Sauwens