Hamilton: "Zoeken de stewards me omdat ik zwart ben?"

Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) had zich het GP-weekend van Monaco anders voorgesteld. In Monaco had hij de beste kans om de Red Bulls - en met name Vettel - te kloppen. Maar het werd een rampweekend, vol pech, foutjes en straffen.

ssimons

Hamilton kreeg tijdens de race een drive-through penalty voor een botsing met Ferrari-rijder Felipe Massa. Na afloop kreeg hij nog eens een tijdstraf van 20 seconden voor een botsing met Pastor Maldonado in de slotfase van de race. Resultaat: een povere zesde plaats.

"De laatste zes races ben ik vijf keer naar de stewards moeten gaan. Het is een grap", aldus een zeer misnoegde Hamilton tegenover de BBC. "Je krijgt hier maar zelden een kans om in te halen. Ik zat aan de binnenkant bij Massa, maar hij stuurde in. Ik ging over de stoep om hem te ontwijken en vervolgens hingen we in elkaar. Maar ik krijg de straf. Hij hield me op in de kwalificaties, maar ik moest naar de stewards."

"Ik dook bij Maldonado aan de binnenkant, maar hij stuurde een wagenlengte te vroeg in. Belachelijk."

Ali G

Gevraagd waarom de stewards het altijd op hem gemunt hebben, zegt Hamilton: "Misschien omdat ik zwart ben. Dat zegt Ali G (komisch typetje, red.) toch ook altijd."

Bekijk het interview via YouTube:

De twee incidenten:

Meer over Lewis Hamilton