18-jarige loopt voedselvergiftiging op na eten van fishburger in Quick

De 18-jarige Yasmine Bernaers uit Rotem is zaterdagavond opgenomen in het ziekenhuis nadat ze bij restaurant Quick in Hasselt een fishburger had gegeten. Yasmine werd onwel en moest urenlang braken. In het ziekenhuis werd de voedselvergiftiging bevestigd. Zondagochtend mocht Yasmine wel al naar huis.

fvranckx

“Zaterdagavond wipten we bij restaurant Quick wipten we even binnen om nog snel iets te eten. Ik nam een fishburger", vertelt Yasmine.

"Wat later werd ik een eerste keer onwel en moest braken. Ik hoopde dat alles snel voorbij zou zijn. Maar niet lang nadien werd ik een tweede keer ziek en opnieuw moest ik braken. Het onwel gevoel ging niet over. De kwaal werd zo erg dat ik plots het gevoel kreeg dat ik ging sterven. Heel de avond moest ik braken en was ik doodziek."

"De mama van mijn vriend is verpleegster en dacht meteen aan een voedselvergiftiging. Om die reden zijn we naar het Virga Jesseziekenhuis in Hasselt gereden. Daar bevestigden ze me dat ik een voedselvergiftiging had. De voedselvergiftiging moet echt van de fishburger zijn en niet van ander voedsel wat ik eerder die dag innam", aldus de jongedame.

Zondag mocht Yasmine naar huis, maar ze voelde zich nog de hele dag suf en duizelig.

"Geen andere klachten”

Bij het hamburgerrestaurant Quick in Hasselt hadden ze tot zondagavond geen klacht ontvangen. Pas nadat Yasmine haar verhaal had gedaan, belde de mama naar het Quick-filiaal.

Bij Quick hanteren ze strenge procedures voor de voedselveiligheid, zeker nadat in februari in Frankrijk een jongen omkwam na het eten van een Quickburger.

Toch zijn niet alle klachten gegrond. Klanten die zich onwel voelen, zijn dat geregeld van een andere maaltijd. Soms breekt een voedselvergiftiging ook pas na een of meerdere dagen uit. Vandaar dat Quick een externe firma inschakelt om alles te onderzoeken.