Niemand rijdt 30 in Brussel

Amper één automobilist op de honderd houdt zich in Brussel aan de recent ingevoerde snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur. Dat Schrijft La Capitale.

ghouben

De cijfers zijn afkomstig van de automobilistenvereniging Touring. "Het is onmogelijk om alle anderen te verbaliseren. Het is niet de politie die schuld treft, maar de politieke wereld die dergelijke absurde snelheidsbeperkingen lanceert", aldus Danny Smagghe van Touring.

Het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) geeft toe dat veel straten niet gemaakt zijn om er 30 km/uur te rijden en dat automobilisten de neiging hebben om te versnellen. Maar het BIVV wil niet gezegd hebben dat de snelheidslimiet nutteloos is. Het instituut wacht op de beloofde evaluatie van het systeem alvorens een standpunt in te nemen.

Fysieke obstakels

Het BIVV wil nagaan welke maatregelen nodig zijn om die snelheidsbeperking te doen naleven. "Als het echt niet mogelijk blijkt om de snelheidsbeperking aan de automobilisten op te leggen, kunnen we misschien nadenken om ze optrekken naar 50 km/uur", aldus een woordvoerder.

De Brusselse schepen van mobiliteit Christian Ceux (cdH) onderzoekt intussen al welke fysieke hindernissen kunnen geplaatst worden om de snelheidsbeperking op te leggen.

Meer over Brussel