Di Rupo: "Mais non, ik voel geen énkele druk"

Formateur Elio Di Rupo (PS), die woensdag geopereerd wordt aan de stembanden, zegt maandag in een interview met La Dernière Heure dat het tempo van de onderhandelingen na het voorleggen van zijn basisnota verhoogd moet worden. De formateur noemt echter geen datum.

ibroeksteeg

Over de kritiek die hij sinds zijn aanstelling te slikken kreeg, zegt Elio Di Rupo dat "iedereen vrij is om te zeggen wat hij wil". "Mijn grootste prioriteit is momenteel te komen tot een evenwichtige mix van besparingen en nieuwe inkomsten", zo verklaart Di Rupo aan een krant van De Persgroep.

Geen deadline

Op de vraag of hij onder enorme druk staat om snel resultaten te kunnen voorleggen, zegt de formateur dat zijn missie draait rond het boeken van resultaat en hij zich niet wil laten opjutten: "Het gaat er niet over om op enkele dagen klaar te zijn. (...) We moeten ernstig werk leveren, niet holderdebolder met maatregelen op de proppen komen die nergens op slaan. Dat pikken de markten trouwens ook niet. Ik heb geen deadline", luidt het.

"Mijn experts moeten de tijd krijgen om alles na te rekenen voor er knopen worden doorgehakt. Daarna moeten ze dan nog eens overleggen met de experts van andere partijen. Zoiets vraagt tijd", klinkt het tot slot.

Meer over Elio Di Rupo