Carjacker sleurt 80-jarige uit auto in Tongeren

Zaterdagnamiddag heeft een onbekende jongeman de 80-jarige Eugenie Notelaars uit haar auto gesleurd op de Luikersteenweg in Vreren. De Tongerse vrouw probeerde zich nog te verdedigen maar de kerel had een wapen bij.

ghouben

Hij scheurde weg met haar donkergroene Opel Astra. Met die auto werd drie kwartier later een bakker in Warsage (Dalhem) overvallen. De auto en de daders zijn nog spoorloos.

Eugenie Notelaars (80) uit Sluizen is nog zwaar onder de indruk. “Ik was zaterdagnamiddag bij mijn zus op de Luikersteenweg in Vreren de spaarpunten van ‘Win je huis’ gaan halen. Ik wilde er rond kwart voor drie vertrekken met mijn Opel Astra”, vertelt Eugenie.

“Ik parkeer mijn auto altijd zo dat ik in de achteruitkijkspiegel kan zien of er verkeer aankomt uit de richting van Tongeren. Toen ik keek, zag ik een voetganger kortbij komen. Op het moment dat ik hem liet passeren, trok hij mijn portier open en riep ‘Dehors, dehors, vite, vite’. Ik dacht dat hij het op mijn handtas gemunt had, maar hij maakte mijn autogordel los.”

“Ik heb me verdedigd tot ik zag dat hij een wapen bij had. Dan heeft hij mij uit de auto getrokken en op de grond gegooid en is hij vertrokken met de portieren wagenwijd open.”

Eugenie werd overgebracht naar het ziekenhuis. Ze houdt een geschaafde knie en blauwe plekken op haar linkerarm over aan de carjacking. “Dit voorval zal nog wel een paar dagen op mij zitten”, vreest Eugenie. Vandaag, maandag, komen hulpverleners van de dienst slachtofferhulp op bezoek.

De carjacker vermomde zich in Warsage, een dorp ten zuiden van Voeren en op zo’n 30 kilometer van Sluizen, tot overvaller. Gemaskerd en gewapend stormde hijn binnen in de bakkerij op de Rue des Combattants. De twee bedienden waren in het achtervertrek toen de overvaller het geld uit de kassa graaide. Toen ze dat hoorden en in de bakkerswinkel gingen kijken, werden ze met een pistool bedreigd. De dader sprong in de Opel Astra. Die stond in de buurt met draaiende motor en een kompaan het stuur.

Meer over Tongeren