Carjacker gebruikt auto van 80-jarige Tongerse bij overval op bakkerij

Zaterdagnamiddag heeft een onbekende jongeman de 80-jarige Eugenie Notelaars uit haar auto gesleurd op de Luikersteenweg in Vreren (Tongeren). De Tongerse vrouw probeerde zich nog te verdedigen maar de kerel had een wapen bij. Hij scheurde weg met haar donkergroene Opel Astra. Met die auto werd drie kwartier later een bakker in Warsage (Dalhem) overvallen. De auto en de daders zijn nog spoorloos.

ghouben

Eugenie Notelaars uit Sluizen is nog zwaar onder de indruk. “Ik was zaterdagnamiddag bij mijn zus op de Luikersteenweg in Vreren de spaarpunten van ‘Win je huis’ gaan halen. Ik wilde er rond kwart voor drie vertrekken met mijn Opel Astra”, vertelt de vrouw.

“Toen ik in mijn achteruitkijkspiegel keek, zag ik een voetganger kortbij komen. Op het moment dat ik hem liet passeren, trok hij mijn portier open en riep ‘Dehors, dehors, vite, vite’. Ik dacht dat hij het op mijn handtas gemunt had, maar hij maakte mijn autogordel los.”

“Ik heb me verdedigd tot ik zag dat hij een wapen bij had. Dan heeft hij mij uit de auto getrokken en op de grond gegooid en is hij vertrokken met de portieren wagenwijd open.”

De carjacker vermomde zich in Warsage, een dorp ten zuiden van Voeren, tot overvaller. Gemaskerd en gewapend stormde hij er binnen in een bakkerij en graaide het geld uit de kassa. Toen de twee bedienden in de bakkerswinkel gingen kijken, werden ze met een pistool bedreigd. De dader en een kompaan vluchtten vervolgens in de gestolen wagen.

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio