30.000 liefhebbers op 27ste Live in Hasselt

Meer dan dertigduizend mensen waren zaterdagavond naar hartje Hasselt afgezakt om er de 27ste editie van Live in Hasselt bij te wonen. Dat is een behoorlijk hoger aantal dan vorig jaar. Maar toen zat het weer allesbehalve mee. Dat was zaterdag geenszins het geval.

fvranckx

Het zag er in de vroege avond al naar uit dat het snor zat voor de organisatoren. De muziekliefhebbers stroomden stelselmatig maar onophoudelijk toe. Vooral het Groene Plein en de Grote Markt kregen behoorlijk wat volk te verwerken. Eventjes was er wat motregen, al had die amper invloed op het muziekevenement.

Enkele blikvangers onder de bijna dertig bands waren Stan Van Samang op de Grote Markt en Natalie Meskens in Concert. Ook Sa Swing in El Bocado en het Hasselt DJ festival kregen behoorlijk wat bijval.

Opmerkelijk was ook de ruime belangstelling voor het Hasselt Rockt-podium op de Fruitmarkt. Daar kregen jonge Hasseltse muzikale talenten de kans om hun decibels door het stadscentrum te jagen.

Parkeerproblemen

Toch verliep niet alles even vlekkeloos als gehoopt. Zo waren er problemen om een parkeerplaats te vinden. Dat had allemaal te maken met de derde VIJFtv City Day die op hetzelfde moment in de Limburgse hoofdstad georganiseerd werd.

Ook zondag bleek parkeren niet zo evident. Toch zijn ook gisteren nog duizenden mensen het naar Hasseltse centrum afgezakt om deel twee van Live in Hasselt mee te maken. Het formaat was weliswaar kleiner, maar aan gezelligheid en sfeer boette het initiatief geenszins in.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio