thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Nederlandse Rianne is snelst op stiletto’s in Hasseltse binnenstad

Driehonderd meter om ter snelst lopen op hakken van minstens negen centimeter hoog en maximum 1,5 centimeter breed. Dertig (jonge)dames deden het gisteren tijdens de derde Stilettorun op de Groene Boulevard in Hasselt. Winnares was Rianne Klein Brinke (24) uit het Nederlandse Enschede.

fvranckx

Het zonnige weer lokte heel wat toeschouwers naar de Groene Boulevard in Hasselt voor de derde Stilettorun, georganiseerd door het Modemuseum. Honderd vrouwen hadden zich ingeschreven om de 300 meter van de oude gevangenis tot aan het Modemuseum op hoge hakken te lopen.

Veertig kwamen er uiteindelijk opdagen. De duidelijk geoefende dames liepen wonderwel snel op hun niet alledaags loopschoeisel.

Geoefend

In een spannende nek-aan-nekrace haalde Rianne Klein Brinke het in de finale. “Ik ben wel geoefend, ja. Ik loop de 800 meter sprint in atletiek, maar je moet natuurlijk op hoge hakken kunnen lopen”, lacht de Nederlandse. “De voetafwikkeling is dan helemaal anders."

De Nederlandse pakte in Hasselt al haar derde eindzege in het Stilettocircuit. “Dit jaar heb ik al aan vier andere wedstrijden deelgenomen en twee keer gewonnen.

Wat is er zo leuk aan het stilettolopen? “Met een loopje krijg je een bon om voor 1.500 schoenen te kopen”, zegt Rianne. “Wat wil je nog meer? En mijn vrienden krijgen ook een paar schoenen.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio