Gratis nieuwe kleren voor Genks communicantje na huisbrand

Zijn communiekostuum ging vrijdag bij een huisbrand aan de Horstenstraat in Termien (Genk) in de vlammen op, maar Muriello Delano (6) mocht zich zaterdag helemaal gratis in het nieuw steken. Mama Cindy Catalano barstte in tranen uit toen ze het aanbod kreeg van kledingzaak Image in Shopping 2. Ook mocht ze in dezelfde zaak voor haarzelf kleding uitkiezen.

fvranckx

Lees ook: Huis onbewoonbaar na brand in Termien.

Hoe de brand vrijdag ontstaan is, niet nog onduidelijk. Vast staat wel dat Cindy met haar zoontje Murillo het huis moest uitvluchten. “Ik was in paniek toen ik vuur zag in onze achterbouw”, vertelt ze. “Ik heb mijn zoontje gegrepen en ben gaan lopen.”

De hulpdiensten waren snel ter plaatse maar konden niet voorkomen dat de hele achterbouw in vlammen opging. Het huis liep zware rookschade op. “In die achterbouw lagen al onze kleren. Ook het communiepak van Murillo. Hij moest zondag zijn communie doen. Ik had geen enkel idee hoe dat nu moest verlopen.

We waren allemaal te zwaar aangeslagen. Het is verschrikkelijk om al je bezittingen in rook te zien opgaan. We hebben niets meer. Zelfs de schoenen van Murillo en mijn handtas zijn in het vuur gebleven.”

Handje toesteken

Cindy kon haar oren niet geloven toen ze hoorde dat kledingzaak Image in Shopping 2 aanbood Murillo gratis in het nieuw te steken voor zijn communie. “Onvoorstelbaar dat er toch mensen zijn die bekommerd zijn om het leed van anderen”, zegt Cindy.

Zaterdag kreeg Murillo zijn nieuw communiepak in de winkel aangemeten. Daarna volgde voor Cindy een tweede verrassing.

“We hebben voor haarzelf nieuwe kleren laten kiezen uit onze voorraadstock. Zoveel ze maar wilde”, zegt George Pantelis, eigenaar van de klerenwinkel.

“Waarom we dit doen? Omdat we dat verplicht zijn. We moeten elkaar toch helpen. Als iemand ongewild in de ellende is terechtgekomen, moet je toch een handje toesteken. Dat is wat wij gedaan hebben. Niet meer en niet minder."


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio