Ouders De Reinpad boos over 100 parkeerbonnen tijdens schoolfeest: Wat moet er gebeuren?

Meer dan 100 ouders die zaterdag naar het schoolfeest van basisschool De Reinpad zijn gegaan, vonden bij hun terugkeer een parkeerretributie achter de ruitenwisser. Dat zette niet alleen kwaad bloed bij de ouders zelf, maar ook bij leerkrachten en directie van de school.

Gemeenteraadslid Luc Gieraerts (Open Vld) heeft het over pesten en gaat daarover de burgemeester volgende gemeenteraad interpelleren. Het ongenoegen werd al aardig geventileerd via Facebook. Daar gaf burgemeester Wim Dries (CD&V) te kennen dat het niet de bedoeling is dat tijdens schoolfeesten parkeerretributies worden voorgeschoteld.

“De schoolomgeving is pas heringericht”, zegt Dries. “Een deel is blauwe zone waar een parkeerschijf geplaatst moet worden. Maar die werd niet altijd gebruikt en ouders bleven in sommige gevallen langer dan de schijf toeliet. En dan wordt het halvedagtarief aangerekend. Maar dat mag op zulke plaatsen niet de bedoeling zijn. We moeten het herbekijken. Maandag heb ik overleg met parkeerbedrijf OPZ. Dan gaan we na of en hoe we die retributies teniet kunnen doen.”

CN


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio