Onbekenden bekogelen auto’s met stenen aan Hoogstraat

Zaterdagavond hebben aan de Hoogstraat in As enkele onbekenden een reeks dikke stenen op passerende auto’s gegooid. Daarbij raakte het koetswerk van één auto behoorlijk beschadigd en ging de voorruit van een ander voertuig aan diggelen. De politie GAOZ onderzoekt de zaak.

“Ik kwam net van mijn werk”, zegt Bart Wederholdt. “Het was ongeveer 22.20 uur toen ik plots een zware slag hoorde aan mijn wagen. Meteen daarop nog een. Ik reed op dat moment op de Hoogstraat van As richting Opglabbeek. Door de slag heb ik even moeten uitwijken. Ik dacht werkelijk dat er op mij geschoten was.”

“Enkele meters voor de plaats waar ik tot stilstand kwam, had ik een paar fietsen zien staan. Ik ben dan meteen die richting uitgereden en zag dat ze op de vlucht sloegen.”

Bart was behoorlijk geschrokken van het incident en sprak een buurtbewoner aan. “Ik zei hem in welke richting ze reden en hij wist meteen op welke plek de fietsers konden zitten. We zijn ernaartoe gereden en zagen daar vier jongeren met hun fietsen. Maar ze ontkenden in alle toonaarden.”

Verpleegster

Op dezelfde plek waar de auto van Wederholdt bekogeld werd, bleek ook de voorruit van een wagen van een verpleegster van het ZOL aan diggelen gegooid te zijn.

“Ze was op dat moment alleen in haar auto. Ze is in paniek naar huis gereden en daarna met haar man teruggekeerd. Mogelijk zijn er nog meer bestuurders op die plaats bekogeld.” Andere slachtoffers mogen zich wenden tot de politie.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio