Nieuwe partij van voormalige liberalen in Maaseik heet VOLUIT

Minder dan een half jaar nadat ze uit VLDplus Maaseik stapten, richtten de voormalige liberalen onder leiding van schepen Dirk Verlaak met VOLUIT een nieuwe partij op.

Begin dit jaar stapten schepenen Dirk Verlaak, Yvonne Van Dooren en Jacques Cuppens, toenmalige voorzitter Roel Van Broeckhoven en OCMW-raadsleden Liliane Boonen en Eric Vliegen uit meerderheidspartij VLDplus.

jacky Stijven

Volgens hun zeggen was samenwerking met voormalig partijgenoot en schepen Johan Tollenaere niet langer mogelijk. De schepenen zetelden sindsdien als onafhankelijken. Zaterdag stelden ze VOLUIT voor.

“Wij willen samen met ons bestuur en de aanhangers voortaan voluit voor de verdere groei en het welzijn van Maaseik, Neeroeteren en Opoeteren gaan. Onze partij heeft niet meteen een politieke kleur, ze is te vergelijken met een partij als Gemeentebelangen. Iedereen die op een positieve manier aan de verdere uitbouw van Maaseik wil helpen is dan ook welkom bij onze nieuwe en pluriforme beweging”, zegt Verlaak.

Nog volgens hem werd een kartel met o.m. N-VA overwogen, maar besloten ze uiteindelijk om op eigen vleugels verder te gaan. “De echte blauwe basis van Maaseik staat achter ons en ook financieel hebben we alles goed overwogen. Wij hebben voldoende potentieel in huis om goed te scoren bij de gemeenteraadverkiezingen. Wij mikken dan ook op 3 à 6 zetels in de gemeenteraad.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio