Broer Anke Buckinx naar Keulen voor kankertherapie

Er is nu toch weer hoop voor Daan Buckinx (28), de broer van Q-Music-presentatrice Anke Buckinx. Daan, die aan lymfeklierkanker lijdt en vorige maand werd opgegeven door de Belgische dokters, trekt dinsdag naar Keulen voor een nieuwe therapie.

Maasmechelaar Daan Buckinx kreeg in april vorig jaar te horen dat hij lijdt aan de ziekte van Hodgkin, een vorm van lymfeklierkanker. Tussen toen en vorige maand onderging hij een hele reeks chemokuren, maar geen enkele kon zijn tumor blijvend doen krimpen.

kscherpenberg

Hoop

Zelfs toen Daan vorige maand te horen kreeg van Belgische dokters dat ze hem niet meer zouden kunnen genezen, bleef hij niet bij de pakken neerzitten. "Mijn zus Anke is via een dokter in Leuven te weten gekomen dat ze in Keulen werken met een nieuw medicijn tegen Hodgkin", zegt hij.

"SGN-35 is speciaal ontwikkeld voor uitbehandelde patiënten die een chemokuur niet meer aankunnen, zoals ik. Het medicijn gaat recht naar de tumor om die dan in te krimpen. Als het aanslaat, zou mijn tumor op termijn met een stamceltransplantatie verwijderd kunnen worden."

Dinsdag krijgt Daan in Keulen een eerste keer het medicijn toegediend. "Ik heb weer hoop", zegt hij. "Bij 75 procent van de patiënten die al behandeld zijn met SGN-35, had het effect." In België is het medicijn voorlopig niet toegelaten.

KoSn

Niet te missen