Eupen hoopt 17de ploeg in eerste klasse te worden

Als het van Eupen afhangt, spelen er volgend seizoen 17 clubs in eerste klasse. De ploeg hoopt alvast een plaatsje in eerste te bemachtigen.

jlenaerts

Eupen kreeg vrijdag gelijk van het hof van beroep in Luik. Volgens de Panda's overtrad de voetbalbond zijn eigen reglementen in de zaak van Lierse-speler Adesanya. Die was niet speelgerechtigd in de wedstrijd tegen KV Mechelen.

De KBVB moet een dwangsom van 500.000 euro betalen omdat het de play-off-duels van Eupen en Lierse liet doorgaan. Eupen wil echter meer. "Wat wij willen, is dat Eupen volgend seizoen als 17de club kan deelnemen in eerste klasse. Er bestaat zelfs een voorgaande. Wij hebben in tweede klasse ook een seizoen gespeeld met 19 clubs na de zaak Verbroedering Geel-Union Namen", vertelt de raadsman van de club in een krant van De Persgroep.

Pro League-voorzitter Ivan De Witte wacht alvast de beslissing van de Belgische Arbitragecommissie voor de Sport af. "Als we ongelijk krijgen, zullen we die beslissing aanvaarden", klinkt het. Het is nog niet bekend wanneer de BAS zich zal uitspreken.

Beeld: Photonews