1000-show voor Kom op tegen Kanker in De Bammerd

Heers is de enige Limburgse gemeente die 1000 km fietst voor Kom op tegen Kanker. Zondag houdt het KOK-team, met steun van gemeente, adviesraden en scholen, een grote show in De Bammerd.

Frank Missotten

Heers staat al vele jaar bovenaan de lijst van gemeenten die een flinke bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker. Dit jaar gaan zij zelfs de uitdaging aan om mee te fietsen met de 1000 km van Kom op tegen Kanker. De tweede editie van dit grote sportieve evenement vindt plaats van 2 tot 5 juni, met vertrek in Mechelen.

“Van de meer dan 250 deelnemende teams zijn er slechts vijf gemeentelijke teams”, zegt coördinator toerisme en informatie Michele Houbraken. “Naast Heers doen nog Steenokkerzeel, Grimbergen, Turnhout en Mechelen mee. Het merendeel van de ploegen is samengesteld door financieel krachtige ondernemingen zoals grote bedrijven, banken of verzekeringsmaatschappijen. De moeilijkheid zit immers niet alleen in de sportieve prestatie die van de fietsers verwacht wordt maar ook in het engagement om per team 5000 euro in te zamelen voor kankeronderzoek. Om dit bedrag te verzamelen hebben de Heerse verenigingen, onder impuls van de verschillende adviesraden, talrijke evenementen georganiseerd.”

Hoogtepunt wordt de 1000-show die nu zondag van 15 tot 18 uur in zaal De Bammerd (Salvialaan) plaatsvindt. Voor iedereen zal er van alles te beleven zijn zoals optredens, interviews en kinderanimatie. Op de Finse piste staat er zelfs een grote loopwedstrijd op het programma. Ook wordt de ploeg voorgesteld die de Heerse kleuren zal verdedigen en onder het peterschap staat van oud-wielrenner Wilfried Nelissen. “Hij zal de laatste aanwijzingen geven om de 1000 km tot een goed einde te brengen. Met de opbrengst van deze show en van de overige acties hopen wij als gemeente het vereiste bedrag te verzamelen en zo een steuntje te geven aan het kankeronderzoek in Vlaanderen.”

Frank Missotten


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio