Raadzaal genoemd naar bakkerskoppel Jef en Jeanneke

In aanwezigheid van gouverneur Herman Reynders, die voor het eerst officieel naar de gemeente kwam , en voorzitter van het Vlaamse parlement Jan Peumans, van talrijke genodigden en prominenten werd gisterenavond aan het Gemeenteplein 1 in 's Gravenvoeren het vernieuwde Administratief Centrum 'De Voor' (het dialect voor de Voerbeek) feestelijk geopend. Het vroegere gemeentehuis en gemeenteschool werden met een sas-loopbrug verbonden met vroegere bakkerij en de winkel van Jef en Jeanneke Lemlijn die er tot 1986 nog heerlijk brood en vlaai bakten. De nieuwe raadzaal van de gemeente voeren kreeg gisterenavond trouwens officieel de naam van het bakkersgezin (zie foto) en een vergaderzaal zal verder door het leven gaan als 'De Winkel'.

Nico Meens

De voltallige familie van het bakkerskoppel Jef en Jeanneke Lemlijn, ook dochter Francine en schoonzoon Jean Erkens die na 1986 de winkel overnamen en enkele jaren geleden beslisten om de deuren te sluiten, waren er. Ook de familie Peerboom van wie de gemeente een tussenpand kocht stond centraal tijdens deze officiële opening. In de raadszaal hangt er ook een foto uit de oude doos: van Jef en Jeanneke die hun laatste broodjes uit de oven halen in 1986 (zie foto). "Hier waar nu de raadszaal is stond onze oven. Alle onderdelen ervan werden genummerd en hij werd weer opgebouwd in een bakkersschool in Waremme. Ik ben vandaag fier dat dit gebouw nu deel uitmaakt van het AC. Je moet weten dat we dit pand en de oven lieten bouwen in de jaren 60, beslist een moeilijke periode voor een zelfstandig ondernemer in Voeren. Daarom ben ik vandaag ook bijzonder blij dat dit pand ten dienste zal staan van de bevolking en zoals de burgemeester benadrukte een brug zal zijn naar de toekomst van deze gemeente", lacht Jef Lemlijn.

Burgemeester Broers die zijn personeel en dochter Hilde in de bloemen zette belichtte het opzet: de gemeentelijke administratie en het OCMW onder één dak samenbrengen. Jef en Jeanneke kregen de eer om het pand officieel te openen. Waar vroeger de bakkerij was bevindt zich nu een deel van de hypermoderne raadzaal met receptielokaal dat gisteren meteen ingehuldigd werd door een massa aanwezigen. Vandaag van 13.00 tot 17.00 uur mag heel Voeren een kijkje gaan nemen en gaan 'toasten' op een nieuwe toekomst.

Nico Meens


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio