Nieuw Dak opent 20 nieuwe seniorenwoningen

Vrijdag opende Nieuw Dak 20 nieuwe seniorenwoningen op de wijk Ter Heide. Het wooncomplex omvat vier woonblokken en ligt op de kruising tussen de Populieren- en de Berkenstraat, vlakbij de Sint-Barbarakerk.

“Het hele project heeft acht jaar in beslag genomen”, zegt Koen Buntinx, voorzitter van Nieuw Dak. “Eind 2003 kochten we de gronden hier en in februari en maart van dit jaar zijn de eerste bewoners verhuisd.”

Ook rolstoelvriendelijk

Elke woning heeft een ruime living, een keuken, twee slaapkamers, een badkamer, een terras of balkon en een berging. In de kelder zijn er zestien parkeerplaatsen. Er zijn ook twee rolstoelvriendelijke appartementen die een vaste parking aan de straatkant hebben.

De huurders zijn allemaal mensen tussen de 57 en de 81 jaar uit As, Genk en Opglabbeek. Heel wat Assenaren zijn van de wijk Ter Heide.

Binnenplaats

Zo ook François Pironet (69) en Rosina Noten (62). “Wij verkochten ons huis hier op Ter Heide ongeveer zes jaar geleden”, zegt Pironet. “We hebben 34 jaar in de Lijsterbesstraat gewoond. Toen zijn we conciërge van de serviceflats in het dorp van As geworden. Maar we stonden toen al op de wachtlijst voor deze woningen. Acht jaar hebben we gewacht om hier te mogen komen wonen, maar het was de moeite waard. Het is hier rustig gelegen, in een fijne buurt en we hebben fijne buren. Als we buiten komen, is er altijd wel iemand om een babbeltje mee te slaan en we verstaan ons goed.”

Tussen de vier woonblokken is er een groene binnenplaats, alleen toegankelijk voor fietsers en voetgangers. “Maar ook binnen zijn de appartementen ruim, mooi en praktisch ingedeeld. Het is hier goed om te wonen.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio