500 personen verwacht op begrafenis vermoorde Outlaw

De gemeente Opglabbeek verwacht zaterdag zo'n vijfhonderd personen om afscheid te nemen van de 52-jarige Freddy Put uit Lanklaar (Dilsen-Stokkem), het volwaardig lid van de Outlaws dat vrijdag met twee anderen doodgeschoten en gedumpt werd in zijn eigen bestelwagen. Het voertuig met drie doorzeefde lichamen belandde in het kanaal Zuid-Willemsvaart in Eisden-Dorp (Maasmechelen). Burgemeester Benny Spreeuwers (CD&V) van Opglabbeek maakte het cijfer donderdag bekend.

ibroeksteeg

Er worden Outlaws uit binnen- en buitenland verwacht in de Sint-Lambertuskerk. "We nemen geen specifieke veiligheidsmaatregelen. Ze komen gewoon afscheid nemen van hun maat", aldus de burgemeester. "De politie voorziet wel in een begeleiding voor de motorrijders. We zorgen dat ze veilig Opglabbeek binnenrijden, hun motorfiets kunnen stallen en daarna de gemeente rustig kunnen verlaten."

Naast de 52-jarige Freddy Put (foto) zijn er zaterdag afscheidsplechtigheden voor de 58-jarige Jef Banken uit As, een 'Outlaws hangaround' en sympathisant Michaël Gerekens (28) uit Lanklaar. Banken wordt gecremeerd in Hasselt en voor Gerekens is er een begrafenis in de kerk van Proosterbos (Maasmechelen).

Beeld: Photonews

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio