Exmar dreigt contract Jamaica te verliezen

Jamaica dreigt een contract met een consortium, waarin de beursgenoteerde Belgische groep Exmar deel uitmaakt, te herzien. Er is een rapport opgemaakt over mogelijke onregelmatigheden bij de toewijzing.

jvangeyte

In juni 2010 werd het consortium bestaande van Exmar, Promigas en Caribbean LNG uitgekozen als bevoorrechte bieder voor de aanleg van een LNG-hervergassingsterminal en een transportsysteem voor aardgas.

Deze week kregen de leden van het consortium echter een rapport over een onderzoek naar de omstandigheden waarin het consortium als bevoorrechte partner werd geselecteerd.

Exmar zegt nu eerst het rapport te willen bestuderen en te willen overleggen met de andere leden van het consortium en de regering van Jamaica. Het zegt zelf geen onregelmatigheden te hebben begaan.

"Gezien de inspanningen die reeds door de betrokken partijen geleverd werden is Exmar van oordeel dat een herziening van de selectie nadelig zou zijn voor Jamaica. Hopelijk zal de regering in het belang van alle betrokkenen haar steun aan het project en het consortium bevestigen", aldus het bedrijf.

JVG