36ste Sfinksfestival pakt uit met sterke affiche

Van 29 tot 31 juli vindt in het Antwerpse Boechout het wereldmuziekfestival Sfinks Mixed plaats. De 36ste editie belooft een sterke te worden met concerten van Alpha Blondy, Hindi Zahra en AfroCubism. Dat laatste is een superproject dat vedetten uit Cuba en Mali samen op een podium brengt.

Filip Heirman

Maar de grootste verrassing is toch salsalegende Ruben Blades. Hij kwam twintig jaar geleden al eens naar Boechout, stapte toen in de politiek en schopte het tot minister in Panama. Sinds twee jaar staat hij weer als begenadigd zanger en songwriter op het podium.

Sfinks is meer dan muziek. Het Ballet van Cambodja en circusartiesten uit Burkina Faso treden op en Indische religieuze parades trekken over het terrein. Je kan ook drie dagen lang thee gaan drinken met de Touareg-muzikanten Awza.

Het festival begint op vrijdag 29 juli met een Balkanavond met regisseur Emir Kusturica and The No Smoking Orchestra. Zoals vorige jaren is de openingsdag gratis voor inwoners van Boechout, Vremde, Hove, Mortsel en Borsbeek. Kaarten in voorverkoop kosten 16 euro (vrijdag), 25 euro (zaterdag of zondag) en 40 euro (weekend).FH www.sfinks.be

Frank Heirman