Kind van 11 hangt zich op in school

In het Franse Arles is een 11-jarig kind donderdag in kritieke toestand gevonden op school. Hij had zich met de boord van zijn t-shirt opgehangen aan een kapstok in de gang. De jongen moest gereanimeerd worden.

ssimons

"We gaan uit van een ongeval, maar er zijn enkele verwarrende elementen die doen denken aan zelfdoding", zei de vice-procureur van Tarascon.

Volgens de eerste onderzoeksresultaten ontdekten twee leerkrachten de jongen in de gang. Terwijl ze op de hulpdiensten aan het wachten waren, dienden ze hem een hartmassage toe.

Het kind werd met een helikopter naar een ziekenhuis in Marseille gebracht, waar hij nu in een coma ligt. Het is onduidelijk hoe zijn toestand zal evolueren.

Rumoerig

Een getuige vertelde dat de leerkracht het jongetje in het begin van de les uit de klas had gezet omdat hij te rumoerig was. Vorige week zou hij nog bij de directeur ontvangen zijn, omdat die laatste voelde dat het niet goed met hem ging.

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen over zelfdoding? Voor jezelf of iemand uit je omgeving? Bel de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 02/649 95 55. 's Avonds (behalve woensdag en zaterdag) kan je chatten van 19.00 - 21.30 uur op Zelfmoordlijn.be