Greipel wint massaspurt en pakt leiderstrui in Ronde van België

De Duitser André Greipel heeft de tweede etappe in de Ronde van België gewonnen. De wielrenner van Omega Pharma-Lotto was in de spurt sneller dan de Nederlander Kenny van Hummel en Maxime Vantomme. In de stand pakt Greipel dankzij de bonificatieseconden de leidersplaats over van de Nederlander Lieuwe Westra, die woensdag de proloog won. Zijn ploegmakker Philippe Gilbert volgt op twee seconden, Dominique Cornu (Topsport Vlaanderen-Mercator) is derde.

wverhaert

Een groepje vluchters boekte in het wedstrijdbegin tot zes minuten voorsprong, maar toen de Quick.Step-formatie fors versnelde en het peloton in verschillende stukken deed uiteenspatten, was het verhaal van de vroege vluchters over.

Leider Lieuwe Westra had zich laten verrassen en volgde wat verderop van het groepje met onder andere Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet en Tom Boonen dat de vluchters al had ingerekend. Laatstgenoemde kreeg echter af te rekenen met een lekke band en moest de rest laten rijden.

Op 16 kilometer van de finish smolten de twee groepen, na een immens lange jacht, samen. Westra kon het hoge tempo niet meer aan en verloor voeling. Enkelen spartelden in de finale nog wat tegen maar uiteindelijk zou niemand er nog in slagen de sprint met een omvangrijke groep te ontlopen. Daarin haalde de Duitser André Greipel het vlot. Dankzij de bonificatieseconden is hij de nieuwe leider.

Vrijdag staat de derde etappe in deze Ronde van België op het programma, een rit over 183 kilometer tussen Knokke-Heist en Ieper.