thumbnail: null
thumbnail: null

Clijsters: "Ik kan het niet begrijpen"

Arantxa Rus, nummer 114 op de wereldranglijst, zorgde donderdag voor een stunt van formaat door onze Kim Clijsters (WTA-2) uit te schakelen op Roland Garros. Uiteraard is de Nederlandse uitzinning van vreugde. Clijsters van haar kant begrijpt niet wat er gebeurd is.

ikerremans

"Qua fysiek ging het nochtans goed. Ik kan het niet begrijpen", zei onze landgenote na de nederlaag. "Ik voelde dat ik controle over de wedstrijd had en ik bewoog goed over het veld. Maar daarna ben ik beginnen twijfelen en dat mag je op gravel echt niet doen."

Enkel in orde

"Rus deed vertrouwen op en begon beter en beter te spelen. Ze duwde me terug en ik slaagde er niet meer in om agressief tennis op de mat te leggen. Mijn opslag zat ook echt niet goed. Ik gooide het balletje nooit omhoog zoals het hoorde en daardoor sloeg ik tien dubbele fouten", gaf Clijsters eerlijk toe.

"Mijn enkel doorstond alles goed en heeft echt niks te maken met deze nederlaag. Ik was er klaar voor, anders was ik niet naar Parijs gekomen. Ik heb alles gedaan wat ik gezien de omstandigheden kon doen en ik ben blij dat ik het geprobeerd heb."

Heldin

Arantxa Rus was dan weer zeer tevreden, hoewel ze op het veld weinig emotie toonde. "Ik ben echt heel blij. Het zit alleen niet zo in mij om heel enthousiast te doen. Maar ik voel echt wel van binnen hoe bijzonder dit is", reageerde ze na haar zege.

"Ik was in het begin wel een beetje nerveus. Het was toch mijn eerste wedstrijd op het centercourt en ook nog tegen mijn heldin. Maar na de winst van de tweede set ging ik er wel in geloven. Ik was er tegen drie andere toppers dichtbij. Ik ben blij dat ik het nu een keer heb kunnen afmaken. Hopelijk is dit een doorbraak en kan ik het nu doorzetten.”

Verkerk

Het stond nochtans 3-6 en 2-5 in het voordeel van Clijsters. De Breese had zelfs twee wedstrijdpunten, maar Rus knokte zich terug en won de wedstrijd. Dat doet denken aan de stunt van Rus' landgenoot Martin Verkerk in 2003.

In de tweede ronde van Roland Garros klopte Verkerk toen Luis Horna na een achterstand van 2-5 en 0-40 in de vierde set. De Nederlander bereikte uiteindelijk zelfs de finale, die hij verloor van de Spanjaard Juan Carlos Ferrero.

Meer over Kim Clijsters