Annemans: "N-VA op rooftocht bij Vlaams Belang"

Vlaams Belanger Gerolf Annemans beschuldigt in zijn column de N-VA ervan "op rooftocht" te zijn bij zijn eigen partij.

ssimons

"Al geruime tijd komen Vlaams Belang-mandatarissen in gemeente- en/of provincieraden bij mij hun verbazing - en sommigen ook hun verontwaardiging - uiten over de wijze waarop zij werden benaderd door de lokale N-VA-verantwoordelijke. Het stramien is ongeveer altijd hetzelfde. Als de Vlaams Belanger tijdig de partij verlaat en als "onafhankelijke" gaat zetelen, dan garandeert de N-VA hem volgend jaar een zeker verkiesbare plaats", aldus Annemans.

"In sommige gevallen gaat het om mandatarissen waarvan - bij vriend en vijand - het gezag zo groot is in hun gemeente dat hen zonder omwegen het lijsttrekkerschap (en virtueel burgemeesterschap) wordt aangeboden of het eerste schepenambt dat de N-VA zou kunnen bemachtigen."

"Ontluizingsperiode"

"Afgezien van de bedenking dat het Vlaams Belang aldus een goed beeld heeft van de gemeenten waar de N-VA zinnens is apart op te komen (en dus tégen de CD&V) en waar niet, zijn door de gemeenschappelijke kenmerken van deze operatie ondertussen bij ons de contouren bekend van de N-VA strategie. Wij kennen ten eerste het profiel van wat voor de N-VA "bruikbare" Vlaams-nationalisten zijn. De hoogte van het bod is meestal daaraan aangepast. En wij kennen ook de afspraken in verband met wat ook steevast "de ontluizingsperiode" wordt genoemd."

Monster

"Sommige hooggeplaatsten in de Wetstraat hebben beweerd dat Bart De Wever vorig jaar zou gezegd hebben dat hij in 2012 een ontmoeting heeft met de geschiedenis omdat hij dan (in de gemeenteraden en provincieraden) ten behoeve van het regime het Vlaams Belang-monster de keel gaat oversnijden. Die bewering dat hij zulks gezegd heeft, lijkt steeds geloofwaardiger te worden", besluit Annemans.

Foto Photonews

Meer over Vlaams Belang