Twee jaar cel voor verkrachting ex-vriendin

Een 28-jarige man heeft van de rechtbank in Tongeren een effectieve gevangenisstraf van twee jaar gekregen voor de verkrachting van zijn ex-vriendin. Hij verkrachtte de 27-jarige vrouw toen hij ontdekte dat ze voor een korte periode een nieuwe partner uit Nederland had.

Smeets Gerben

De feiten vonden in augustus 2009 plaats in As. De Opglabbekenaar, die een relatie van zeven jaar achter de rug had met het slachtoffer en de breuk niet kon verwerken, wilde zijn ex-vriendin en haar partner vernederen.

De beklaagde stal daarom een horloge, een gsm, een armband en een sigarettenpakje van de nieuwe vriend en bedreigde hem met de dood. Daarvoor gebruikte hij een pistool, een baseballknuppel en een injectienaald. Zijn ex-vriendin verkrachtte hij.

De man uit Opglabbeek wordt vijf jaar uit zijn rechten ontzet, moet 1.850 euro strafkosten betalen en is het Nederlandse slachtoffer 6.500 euro verschuldigd. Hij heeft aangegeven onmiddellijk hoger beroep aan te tekenen tegen de straf.

Het Openbaar Ministerie vorderde de onmiddellijke aanhouding, maar die werd niet bevolen. De gewezen vriendin stelde zich geen burgerlijke partij en trok, onder druk van haar voormalige vriend en zijn entourage, haar eerste verklaringen in.