Douwe Egberts springt in Nespresso-machines

Het koffiemerk Douwe Egberts brengt capsules op de markt die gebruikt kunnen worden in Nespresso-automaten. Ze worden in duizend winkelpunten - onder meer bij Delhaize en Carrefour - verkocht. De richtprijs bedraagt 3,09 euro voor een pak van tien.

jvangeyte

België is een land van koffiedrinkers, zegt algemeen directeur Marc Telen van Sara Lee België, het bedrijf achter het merk Douwe Egberts. "Per dag komen we aan vijf tassen. Dat is dubbel zoveel als het Europees gemiddelde. Bovendien drinkt 86% van de bevolking koffie. Daarmee is het de tweede drank in ons land, na water."

Douwe Egberts zegt zelf 2,5 miljoen gezinnen als gebruiker te hebben. Het bereikt daarmee de helft van de Belgen. Een op de twee gebruikers drinkt overigens exclusief Douwe Egberts. Dit merk neemt dan ook een marktaandeel van 35% op de Belgische markt voor zijn rekening.

Nu zet Douwe Egberts een nieuwe stap in de tak van de espresso-koffies. Het heeft capsules ontwikkeld die gebruikt kunnen worden in een Nespresso-machine.

Daarmee doorbreekt Douwe Egberts het monopolie van het eigen Nespresso-merk. Dat verdeelt zijn capsules alleen via het internet of via een beperkt aantal winkels.

België is het vierde land waar Douwe Egberts zijn capsules lanceert. Eerder gebeurde dat al in Frankrijk, Nederland en Spanje. De capsules zelf worden gemaakt in Frankrijk, nabij Lyon.

Of er geen gevaar is dat men zijn fabrieksgarantie op het toestel verliest indien men capsules van Douwe Egberts gebruikt? "We hebben het uitgebreid getest. Bovendien nodigen we de consument uit om zijn toestel bij ons te brengen, mocht hij problemen krijgen", aldus nog Marc Telen.

JVG