Barack Obama leeft drie jaar terug

Barack Obama leeft wel eens in het verleden, zo ook tijdens zijn bezoekje aan Groot-Brittanië deze week. In het gastenboek van Westminster Abbey liet de Amerikaanse president een boodschap achter, ondertekend met 24 mei 2008, drie jaar geleden dus.

ikerremans

Barack Obama en zijn vrouw Michelle bezochten dinsdag Westminster Abbey, de plaats waar de Britse prins William en zijn Kate in het huwelijksbootje stapten. Ze gingen het graf van de onbekende soldaat groeten en stopten ook aan het gastenboek.

Obama vroeg aan John Hall, de deken van Westminster Abbey, welke dag het ook weer was. Die antwoordde correct met 24 mei, maar de president vergiste zich daarna schromelijk van jaartal.

"It is a great privilege to commemorate our common heritage and our common sacrifice." Of: "Het is een groot voorrecht om ons gemeenschappelijk erfgoed en ons gemeenschappelijke offer te herdenken." Getekend door Michelle en Barack Obama met de datum: 24 mei 2008.

Een woordvoerder van Westminster Abbey heeft ondertussen bevestigd dat het wel degelijk Obama is die de foute datum heeft neergepend.