Dury: "Nu blijven in eerste geen clubs meer over voor mij"

Voor Francky Dury was het woensdag twee keer schrikken. Club Brugge besloot de samenwerking met de Nederlander Adrie Koster verder te zetten en Zulte Waregem stelde de Bosniër Darije Kalezic aan. De oefenmeester was bij beide clubs kandidaat.

kscherpenberg

De voormalige assistent-bondscoach zit naar eigen zeggen met heel wat vragen. "Heb ik niet goed onderhandeld? Moet ik een makelaar of een advocaat onder de arm nemen?", klinkt het in een Corelio-krant.

Dury had Essevee gevraagd even geduld uit te oefenen om zijn kansen bij Club Brugge niet op het spel te zetten. "Ach, de laatste maand loopt het allemaal mis. Ik had een goed seizoen bij AA Gent, maar de play-offs waren niet goed. Daar betaal ik nu voor."

De succescoach moet nu dus andere pistes bewandelen. In België is enkel Gent nog, waar Dury moest vertrekken, nog op zoek naar een T1. "Mijn carrière is altijd opwaarts gegaan en nu blijven er in eerste klasse geen clubs meer voor mij over."

Dury zal nu in de komende weken en maanden in het buitenland vertoeven en is van plan met wetenschappers te praten om "bezig te blijven".

Beeld: PhotoNews