Dan toch geen volledige omheining van Blosodomein Hofstade

Na overleg met Vlaams minister Philippe Muyters (N-VA) dinsdag, trekt Bloso de bouwaanvraag voor een volledige omheining in en fietsen mag ook weer in het domein in Hofstade.

Juliaan Deleebeeck

Minister Muyters onderschrijft de maatregelen binnen en buiten het Blosodomein. Zo ook de plaatsing van een omheining, een individueel toegangstarief en een identificatie van de bezoekers. Deze maatregelen zijn alleen van toepassing tijdens de weekends in de maanden mei en juni én alle dagen in de maanden juli en augustus.

“Het Bloso gaat rekening houden met een aantal bezwaren van de omwonenden, vooral in verband met het omheinen van het domein. Om de aanwezige bos- en natuurwaarden te vrijwaren en met respect voor de geklasseerde delen, zal het Bloso het tracé van een minder omvangrijke omheining herbekijken. Hierbij zullen een permanente en vrije toegankelijkheid van sommige delen van het Blosodomein worden gerealiseerd, zodat wandelen, joggen, natuurbeleving en fietsen op die plaatsen steeds kan”, zegt Peter Janssens van Bloso.

Bloso trekt zijn stedenbouwkundige aanvraag voor de voltooiing van de buitenomheining in en zal een nieuw stedenbouwkundig dossier opmaken. De tijdelijke omheining en de toegangsmodaliteiten blijven behouden tot eind augustus 2011. Daarna volgt een evaluatie.

Een versoepeling van de toegankelijkheid voor fietsers binnen het Blosodomein wordt meteen ingevoerd. Bromfietsers en moto’s blijven evenwel verboden.

In een eerste reactie danken de 642 bezwaarindieners Bloso voor de luisterbereidheid en de moed om op haar standpunt terug te komen. De ‘zwarte jogging’, een protestactie voor zondag, wordt dan ook afgelast.

JD

Meer over Bloso