Ook Quick-Step hengelt naar de diensten van Philippe Gilbert

Het spreekt voor zich dat Philippe Gilbert, de beste renner van het voorjaar, gegeerd wild is. Zijn adviseur Vincent Wathelet werd al gecontacteerd door alle World-Tourploegen, op het Spaanse Euskaltel en het Italiaanse Lampre na.

kscherpenberg

"Van Astana tot Quick Step. Maar Philippe heeft nog niet beslist. Hij wil geen fout maken, want dit zijn de jaren waarin hij kan oogsten. Hij laat zich niet opjagen", aldus de man in een Corelio-krant.

Gilbert, die woensdag erg nipt naast de zege in de proloog van de Ronde van België greep, geeft naar verluidt de voorkeur aan het sportieve en dan pas aan het financiële. Het liefst zou hij voor een Belgisch project uitkomen, maar dat mag dan wel geen stap terug betekenen.

De wegen van Omega Pharma en Lotto gaan scheiden, maar dus ook Quick-Step hengelt naar de diensten van Phil. "Ik had een goed gesprek met zijn huidige baas Marc Coucke, en ik praatte ook al met Patrick Lefevere, en met Marc Frederix en Bob Verbeeck namens de Lottoploeg. Het is geen geheim dat Eddy Merckx graag zou hebben dat Philippe bij Quick-Step op een dag op zijn fietsen rijdt", aldus Wathelet nog.

Beeld: PhotoNews

Meer over Philippe Gilbert