Parket vraagt 'Basta'-acteur uitleg over belspelletjes

Belspelinfiltrant Maxime De Winne is als getuige opgeroepen in een onderzoek naar de belspelletjes. "Woensdag ben ik naar het commissariaat van Gent getrokken om een verklaring af te leggen", zegt Maxime.

kscherpenberg

"Blijkbaar is het federaal parket na de bewuste uitzending op eigen houtje met een onderzoek begonnen", zegt Maxime, die voor het programma 'Basta' enkele maanden undercover ging als belspelpresentator. Een paar maanden geleden ontving hij een telefoontje van de gerechtelijke politie dat hij als kroongetuige werd opgeroepen.

"Ik vreesde eerst dat ik vervolgd zou worden", aldus Maxime. Maar toen hij zich gisteren meldde, werd duidelijk dat hij enkel als getuige werd verhoord. "Ik moest een of- ficiële verklaring afleggen over wat ik allemaal heb gezien en gedaan tijdens mijn periode als presentator. Blijkbaar loopt er een onderzoek naar alle betrokken partijen, zoals producent Home Games, vtm en de kansspelcommissie."

Hoever het onderzoek staat, is onduidelijk. "In Wallonië gaan de belspelletjes trouwens gewoon door. Daar is het bedrog nog flagranter."

RuSt

Beeld: PhotoNews