Het Park in Neeroeteren opent 24 nieuwe kamers

Zondag opent rusthuis Het Park in de Spilstraat in Neeroeteren 24 nieuwe kamers voor rusthuisbewoners. Er zijn vier nieuwe zithoeken en een nieuwe inkomhal.

Directeur Vital Wynen: “De wandelgangen hebben een opknapbeurt gekregen. Rond het rusthuis zijn nieuwe wandelwegen aangelegd en er is een centraal nieuw binnenplein in open lucht.”

“In september 2009 zijn we van start gegaan met de verruiming van ons rusthuis” zegt Wynen. “De nieuwe ruimten zijn nu afgewerkt zodat we van 61 naar 85 rusthuisbewoners gaan.”

De 24 nieuwe kamers zijn opgericht achter het bestaande rusthuis. Vital Wynen: “De nieuwe kamers zijn 27 vierkante meter groot en uitgerust met moderne inbouwkasten en koelkast.

Alle bedden zijn verstelbaar in hoogte. De woonkamers worden van de badkamer gescheiden door een grote schuifwand. Die sluit de kamer automatisch af van de gang. Bij het openen van de schuifdeuren gaat het licht in de badkamer automatisch branden. Voor mensen in een rolstoel of met een wandelstok is dit een extra luxe.”

De nieuwe inkomhal heeft schuifdeuren zodat de bejaarden gemakkelijk binnen en buiten kunnen wanneer ze dat zelf willen. Er zijn vier nieuwe zithoeken opgericht die elk gebruikt kunnen worden als multifunctionele ruimten voor dagelijkse activiteiten. Eén ruimte is bijna helemaal van glas zodat de bejaarden het idee krijgen dat ze buiten zitten.

Door de uitbreiding is het personeelsbestand opgelopen van 70 naar 80 medewerkers. En het rusthuis zoekt nog verpleegkundigen.

Parkfeest

Nu zondag is er vanaf 10 uur een Parkfeest in en rond het rusthuis. Om 14 uur zijn er rondleidingen en komt Yves Segers zingen voor de bejaarden en sympathisanten. De bejaarden verkopen producten die ze met hun ergotherapeut hebben geknutseld. Voor de kinderen zijn er springkastelen en een schminkstand.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio