Moke zet restaurant te koop

Moke zet zijn restaurant in Wellen te koop. “Ik wil meer tijd voor mijn gezin”, zegt de bekende kok. “Maar wie bij mij een feest heeft geboekt, moet zich geen zorgen maken. Ik kom mijn afspraken na.”

Op de website van Era Maximmo in Genk kan u zien dat Ter Poorte te koop staat. Vraagprijs: 790.000 euro. “Ik werk nu al 20 jaar elk weekend, dat wil ik niet meer. Ik zou graag mijn gezin zien op zaterdag en zondag. Zelfs communiefeesten moet ik nu missen. Ik kan gewoon even naar de kerk gaan en daarna moet ik mijn koksmuts weer opzetten. Dat wil ik niet meer.”

Werk heeft Moke zat. “Ik geef voltijds les in de hotelschool, ik doe aan showcooking en ik kook voor tv. Dat wil ik allemaal blijven doen. Maar nu kreeg ik ook nog andere interessante aanbiedingen die ik telkens moest afslaan wegens geen tijd. In de toekomst zou ik daar graag wel op ingaan.”

TGV

“Tot ik een koper heb gevonden blijft Ter Poorte in elk geval open. Ik heb een beperkte kaart waardoor ik ook alles zelf kan doen in de keuken. De mensen die feesten hebben geboekt, moeten zich geen zorgen maken. Ik heb nog voor twee jaar reservaties opstaan en die afspraken blijf ik nakomen.

Ook als het restaurant wordt verkocht, zal ik voor die mensen koken. Desnoods doe ik dat zelfs gratis. Ik vermoed dat de overnemer het niet erg vindt als er iemand voor die feesten helpt in de keuken. Ik neem ook nog boekingen aan tot 2013, maar daarna niet meer.

In 2003 ben ik ernstig ziek geweest, ik heb me toen voorgenomen om niet meer als een TGV door het leven te razen, maar nu ben ik daar toch opnieuw mee bezig. Dat moet stoppen.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio